Geplaatst op

Draag altijd een grijs t-shirt!

Tip! Draag altijd een grijs t-shirt!

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, heeft een bijzondere timemanagement filosofie. Want wat valt er op als je hem bekijkt op een foto… Juist, hij draagt altijd een grijs T-shirt. Dit is niet omdat hij een beroerde smaak heeft (over smaak valt niet te twisten), maar om niet dagelijks bezig te hoeven zijn met onbelangrijke beslissingen. Hoe minder tijd hij per dag besteed aan zijn kledingkeuze, hoe meer tijd hij overhoudt voor, in zijn geval, Facebook en de ontwikkeling ervan.

“I really want to clear my life so that I have to make as few decisions as possible about anything except how to best serve this community,” stelt hij tijdens een vragenronde van een vergadering bij Facebook in Silicon Valley.

Mark Zuckerberg is niet de enige, denk aan Steve Jobs in zijn zwarte coltrui. Deze timemanagement gedachte wordt ondersteund door een psychologisch onderzoek en de theorie dat zelfs het maken van kleine beslissingen in het dagelijks leven, energie kosten. Denk aan; kledingkeuze, ontbijtkeuze en hoe laat je naar je werk vertrekt.

Met andere woorden; gebruik je energie efficiënt! Creëer jouw eigen effectieve routines voor kleine onbeduidende dingen tot een vast patroon en je kunt veel tijd besparen. Je kunt dan je volledige aandacht richten op de zaken die er wel toe doen.