Wat is een professional organizer

Wat is een Professional Organizer?

Een Professional Organizer is iemand die beroepsmatig mensen op praktische wijze begeleidt, traint en ondersteunt in het proces van wanorde naar orde in de eigen woon- of werkomgeving.


Waarom zijn er Organizers nodig?

Door omstandigheden kan iemand de grip op de werksituatie of het huishouden niet helemaal meer in de hand hebben. In veel gevallen is de oorzaak bij werknemers en particulieren een ingrijpende gebeurtenis zoals een verhuizing, de geboorte van een kind, een echtscheiding, ziekte, overlijden van een partner, verliezen van een baan en ga zo maar door. In het bedrijfsleven kunnen snelle groei, professionalisering van de organisatie of gebrek aan praktisch inzicht redenen zijn voor het inschakelen van een Organizer. Daarnaast is het optimaliseren van huidige processen en structuur tevens een speerpunt.

Professional Organizer

Wat doet een Organizer concreet?

Samen met de klant de handen uit de mouwen steken. Op basis van een duidelijke werkwijze worden stap voor stap ruimtes, processen en personen ‘georganiseerd’. Het werkproces bestaat uit keuzes maken, zaken een naam en een plek geven en duidelijke afspraken met betrokkenen maken. Hierdoor ontstaat letterlijk en figuurlijk ruimte, overzicht, duidelijkheid en vooral rust.


Wat levert de dienstverlening op voor klanten?

  • Een andere kijk; op hun woon- of werkomgeving.
  • Direct toepasbaar resultaat; woon- en werkvertrekken zijn toegankelijk en overzichtelijk, waardoor er met meer plezier kan worden geleefd en gewerkt.
  • Blijvend resultaat; door het maken van keuzes en het leren van nieuwe vaardigheden, ontstaat een situatie waarin de organisatie van het huishouden of de werkwijze op kantoor blijvend is.
  • Verhoging van de winst door minder ‘faalkosten’; denk aan zoekgeraakte projecten en bestanden, incassokosten en ‘dubbel’ gekochte materialen zoals drukwerk, gereedschap en kantoorartikelen.
  • Meer vrije tijd; dus meer ruimte voor creativiteit en ontspanning.
  • Meer fysieke en emotionele ruimte en minder stress.
  • Betere afspraken en taakverdeling onderling.
  • Beter delegeren van werk.

en verder…

Het beroep is van allen tijden: in tijden van recessie willen mensen meer doen met minder personeel, dus efficiënter. Een Organizer kan daarbij helpen. In tijden van succes en een goed draaiende economie willen mensen meer doen in minder tijd. Hier bewijst een Organizer zijn meerwaarde met de efficiency slag die gemaakt kan worden. Door de belangstelling in de media wordt het voor steeds meer mensen duidelijk dat met behulp van een Organizer in korte tijd blijvend resultaat kan worden geboekt. Goed werk leveren, zorgt voor mond-tot-mond reclame en voor meer werk.

Bron; Organizing Works